Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

  • Kraftig ökning av ovanlig men aggressiv hudcancerform i Sverige

    [2016-05-23] Antalet svenska fall av den ovanliga men snabbväxande och livshotande hudcancerformen Merkelcellskarcinom har fördubblats på 20 år. Det visar en ny studie vid Sahlgrenska akademin.

  • "Dolt" doftämne kan orsaka kontaktallergi

    [2015-05-28] Doftämnet linalylacetat, som utvinns från lavendel, finns inte med på kosmetikaförordningens lista över allergiframkallande ämnen. Ämnet behöver därmed inte redovisas på produkter som säljs inom EU. Nu visar studier vid Göteborgs universitet att linalylacetat kan orsaka allergiskt eksem.

  • Almedalen: Så blir Västsverige en internationell life science-arena

    [2013-07-15] Västra Götalandsregionen har alla möjligheter att bidra till en svensk arena för life science-forskning, som också blir internationellt attraktiv. Vid Sahlgrenska akademins seminarium i Almedalen lyfte företrädare för näringsliv, vård och akademi fram tre förutsättningar: att inte verka provinsiellt, att skapa attraktiva ekosystem kring framgångsrika miljöer ¿ och att inkludera studenterna.

Fler nyheter

Sidansvarig: Susanne Lj Westergren|Sidan uppdaterades: 2014-09-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?